فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

نگاهی به کارنامه داستانی ویکتور هوگو | قلم در خدمت بی نوایان

  • کد خبر: ۶۷۶۴۵
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
نگاهی به کارنامه داستانی ویکتور هوگو | قلم در خدمت بی نوایان
ویکتور هوگو (۱۸۸۵ - ۱۸۰۲) نویسنده بزرگ فرانسوی در وطنش بیشتر شاعر دانسته می‌شد. این در حالی است که بیرون از فرانسه رمان‌های او بودند که شهرت عالم گیر یافته و نامش را به عنوان نویسنده مطرح کرده بودند.

خراسانی | شهرآرانیوز - ویکتور هوگو (۱۸۸۵ - ۱۸۰۲) نویسنده بزرگ فرانسوی در وطنش بیشتر شاعر دانسته می‌شد. این در حالی است که بیرون از فرانسه رمان‌های او بودند که شهرت عالم گیر یافته و نامش را به عنوان نویسنده مطرح کرده بودند. آثارش به رغم خاستگاه مرفه او، از تهیدستان و رانده شدگان اجتماع پشتیبانی می‌کرد. این نویسنده بزرگ آزادی خواه و هوادار جمهوری و مخالف سلطنت، ضمن توجه به مفاهیمی، چون آزادی و عدالت، از زندگی فقرا می‌نوشت و با مواضع خود دچار مشکلاتی از قبیل تبعید هم شد.


«بینوایان» که شاید بتوان آن را بزرگ‌ترین رمان این نویسنده رمانتیک محسوب کرد، داستان مفصلی بر بستر تاریخ فرانسه سده نوزدهم است. قهرمان مشهور این رمان، ژان والژان است؛ کسی که ۱۹ سال از جوانی اش را در پی سرقت نان برای سیر کردن شکم خانواده اش ناچار به تحمل سختی‌های زندان می‌شود. کوزت دیگر شخصیت داستان است که دخترکی فقیر و خدمتکار خانواده‌ای طماع و زورگوست. همچنین می‌توان از مادرش فانتین یاد کرد که زنی رنج دیده است و زندگی تباهی را سپری می‌کند. کتاب شخصیت‌های منفی ماندگاری نیز به تاریخ ادبیات افزوده است؛ کسانی از قبیل بازرس ژاور که دمی ژان والژان را آسوده نمی‌گذارد و در پی زندانی کردن اوست.


«گوژپشت نوتردام» ماجرای دختر کولی را بازگو می‌کند که زندگی اش بازیچه بداندیشی و شرارت دیگران می‌شود. در این میان، کازیمودو، ناقوس زنِ گوژپشت کلیسا که انسانی بدسیماست، به یاری او می‌شتابد و ماجرایی رقم می‌خورد. یکی از آدم‌های بد این داستان که عامل بدبختی‌های خوب‌ها یعنی گوژپشت و کولی است، راهبی به نام کلود فرولو است. فردی به رغم جایگاه معنوی اش در اجتماع، سخت اسیر وسوسه‌های شیطانی. بد نیست بدانیم ویکتور هوگو اگرچه فردی خداپرست بود، منتقد جدی کلیسا نیز بود و در باور معنوی اش رویکردی عقلانی داشت.


در «مردی که می‌خندد» سرگذشت کسی را می‌خوانیم که از کودکی بی خانمانی را تجربه می‌کند. او به دلیل بلایی که دشمنان خانوادگی شان در کودکی بر سرش آورده اند، چهره‌ای کریه و شبیه دلقکی همیشه خندان پیدا کرده و این ظاهر کار او را به اجرای نمایش برای مردم می‌کشاند.


یکی دیگر از آثار هوگو داستان کوتاه «کلود ولگرد» است. ماجرای قهرمانی تیره روز که همچون ژان والژان، گرسنگی سبب دزدی کردن و زندانی شدنش می‌شود. کلود گرسنه با رئیس زندان درگیر می‌شود و دست به قتل می‌زند و سرانجام اعدامش می‌کنند. «ری بلاس»، «نود و سه»، «رنجبران دریا» از دیگر آثار داستانی نویسنده بزرگ فرانسوی هستند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->